Rotary Klub Sepsiszentgyörgy

Mi a Rotary?

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék.

Céljaink

01.

A béke hírdetése és a konfliktusok megakadályozása

02.

A betegségek megelőzése és kezelése

03.

Tiszta víz, szennyvízkezelés és higiénia biztosítása

04.

Az anya és a gyermek egészsége

05.

Az oktatas és az írástudatlanság elkerülése

06.

A közösségek gazdasági fejlesztése

Klubunk története

1997 tavaszán egy Kovászna megyei elismert üzletemberekből és specialistákból álló csoport huszadmagunkkal meghívást kaptunk a hollandiai Rijssen város Rotary Klubjától, hogy harminc napig részt vegyünk egy szemináriumon, amely bemutatja a Rotary hollandiai tevékenységét, a megalapítás óta eltelt huszonöt évben felvállalt alapelveket, célokat és akciókat. Ezen az élményen elindulva Hollandiából visszaérkeztünkkor néhány barát eldöntöttük, hogy nevünket a megye első Rotary Klubjának megalapításához kötjük.

Adományozás

Segítsen a koronavírus legyőzésében!

Az elnök üzenete

Tisztelt olvasó, kedves barátunk! 2018-ban klubunk elérte a nagykorúságot, 18 évesek lettünk. Ez a szinte két évtized megkövetelné, hogy tegyünk egy számadást, amit egyébként házon belől meg is tettünk, de fontosabbnak tarjuk a jövő felé tekinteni, és ezt tervezgetni, pozitívan megélni. Célunk változatlan: jó példát statuálni, mutatni a következő nemzedéknek, segíteni azokon, akik egymaguk nem tudják céljaikat megvalósítani, továbbá cselekedeteinkkel olyan üzeneteket megfogalmazni, és lehetőségeket mutatni a közösségünknek, amely ennek a fejlődését biztosíthatja. Örömmel jelentjük, hogy idén megalakult a Rotaract, a 18-30 év közötti, Rotary-szellemiséget képviselők klubja. Velük, rajtuk keresztül is azon vagyunk, hogy inspiráljuk mindazokat, akik felelősen tudnak cselekedni magukért, családjukért és e térség lakóiért. A Nemzetközi Rotary 2018-2019-es mottója: Be the inspiration! Azaz szolgálj inspirációval, ihlettel a körülötted lévőknek. Mi ezen vagyunk, és kívánjuk, hogy minél többen akarjanak jó példát mutatni. Bizonyítsd be, hogy tudsz és akarsz tenni közösségedért, hagyd, hogy felfedezzünk, s majd klubunkban köszönthessünk!
Grubisics Levente
Rotary Klub Sepsiszentgyörgy elnöke

Partnereink