Rotary Jótékonysági Bál 2023

 

A jótékonysági bál célja, hogy az összegyűjtött adományokból két fontos projekt valósuljon meg, nevezetesen a következők: 

  • Home Assist – a Kovászna Megyei Vöröskereszt szolgáltatásainak bővítése, otthongondozáshoz szükséges hordozható ágyak és azok- nak szánt tárolóegység vásárlása;
  • A Diakonia-KinderEd programjának támogatása-délutáni oktatás és meleg ebéd 600 gyermek számára.

A bál költségeit fedező részvételi díj: 350lej/fő, amely banki utalással is befizethető az Asociatia Rotary Club Sfantu Gheorghe RO85BTRLRONCRTOV13578001 számlaszámra. Részvételi szándékát jelezze telefonon vagy bármilyen módon május 19-ig azon személy számára, akitől a meghívót kapta. Számítunk az ön jelenlétére!

Mi a Rotary?

A Rotary Klub a Rotary International nevű világszervezet helyi szinten működő egysége. A Rotary International egy nonprofit szervezet, amely világszerte segíti a közösségfejlesztést, a humanitárius segítségnyújtást és a béke előmozdítását. A Rotary Klubok tagjai az üzleti, az ipari, a szakmai és a közösségi élet különböző területein dolgozó emberek, akik a szervezet céljait és értékeit vallják. A Rotary Klubokban a tagok rendszeres találkozókat tartanak, amelyek során lehetőségük van az üzleti és a személyes kapcsolatok erősítésére, valamint a közösségi szolgálatra és a humanitárius munkára. A Rotary Klubok általában támogatják a helyi közösségekben élők szükségleteit, például az oktatást, az egészségügyi ellátást és a szociális segítségnyújtást. Emellett a Rotary Klubok számos nemzetközi programot és kezdeményezést is támogatnak, amelyek célja a béke és a humán fejlődés előmozdítása. A Rotary Klubok a világ számos országában megtalálhatók, és tagjaik száma több mint 1,2 millió.

Céljaink

01.

A béke hírdetése és a konfliktusok megakadályozása

02.

A betegségek megelőzése és kezelése

03.

Tiszta víz, szennyvízkezelés és higiénia biztosítása

04.

Az anya és a gyermek egészsége

05.

Az oktatas és az írástudatlanság elkerülése

06.

A közösségek gazdasági fejlesztése

Klubunk története

1997 tavaszán egy Kovászna megyei elismert üzletemberekből és specialistákból álló csoport huszadmagunkkal meghívást kaptunk a hollandiai Rijssen város Rotary Klubjától, hogy harminc napig részt vegyünk egy szemináriumon, amely bemutatja a Rotary hollandiai tevékenységét, a megalapítás óta eltelt huszonöt évben felvállalt alapelveket, célokat és akciókat. Ezen az élményen elindulva Hollandiából visszaérkeztünkkor néhány barát eldöntöttük, hogy nevünket a megye első Rotary Klubjának megalapításához kötjük.

Adományozás

Segítsen a céljaink elérésében!

Az elnök üzenete

Tisztelt olvasó, kedves barátunk! 2018-ban klubunk elérte a nagykorúságot, 18 évesek lettünk. Ez a szinte két évtized megkövetelné, hogy tegyünk egy számadást, amit egyébként házon belől meg is tettünk, de fontosabbnak tarjuk a jövő felé tekinteni, és ezt tervezgetni, pozitívan megélni. Célunk változatlan: jó példát statuálni, mutatni a következő nemzedéknek, segíteni azokon, akik egymaguk nem tudják céljaikat megvalósítani, továbbá cselekedeteinkkel olyan üzeneteket megfogalmazni, és lehetőségeket mutatni a közösségünknek, amely ennek a fejlődését biztosíthatja. Örömmel jelentjük, hogy idén megalakult a Rotaract, a 18-30 év közötti, Rotary-szellemiséget képviselők klubja. Velük, rajtuk keresztül is azon vagyunk, hogy inspiráljuk mindazokat, akik felelősen tudnak cselekedni magukért, családjukért és e térség lakóiért. A Nemzetközi Rotary 2018-2019-es mottója: Be the inspiration! Azaz szolgálj inspirációval, ihlettel a körülötted lévőknek. Mi ezen vagyunk, és kívánjuk, hogy minél többen akarjanak jó példát mutatni. Bizonyítsd be, hogy tudsz és akarsz tenni közösségedért, hagyd, hogy felfedezzünk, s majd klubunkban köszönthessünk!
Grubisics Levente
Rotary Klub Sepsiszentgyörgy elnöke

Partnereink